Google Pay postaje Google Wallet

google wallet

22/07/2022

Poznata aplikacija za plaćanje Google Pay postataje Google Wallet i dobiva nove mogućnosti.

Hrvatska je jedna od niza država u kojima će do promjene naziva doći prilikom updatea aplikacije, koja je dostupna za Android i Wear OS. Ovisno o postavkama, dijelu korisnika update će se provesti automatski, dok ostali to mogu napraviti ručno klikom na gornji link.

Osim promjene imena i logotipa, korisnike čekaju neke nove mogućnosti. U Googleovom priopćenju za hrvatsko tržište ističe se kako se unutar aplikacije kao i do sada mogu spremati kartice za plaćanje (čije banke podržavaju aplikaciju op.a.), a po novome i ulaznice za događanja, ukrcajne propusnice ili kartice vjernosti.

Također, Google Wallet omogućit će jednostavnu integracije s drugim Googleovim aplikacijama i uslugama. Na primjer, korisnik može dodati ukrcajnu propusnicu u aplikaciju Google Wallet što će mu omogućiti jednostavan i brz pristup u svakom trenutku. Također, Google Wallet  može obavijestiti korisnika o statusu leta i podsjetiti ga na vrijeme ukrcaja. Kako bi pronašli ukrcajnu kartu, korisnici jednostavno trebaju otvoriti aplikaciju Google Wallet, prijeći prstom prema gore po zaslonu i dodirnuti onu propusnicu koju žele koristiti.

Privatnost i sigurnost temeljne su odrednice aplikacije Google Wallet, a postavke osiguravaju podešavanje privatnosti koje odgovaraju željama i potrebama korisnika. Izrazito osobni predmeti kao što su kartice za plaćanje neće se dijeliti, čak ni na Googleu, bez  dopuštenja korisnika. Osim toga, ukoliko korisnik izgubi telefon ili je on ukraden, korisnik ga može pronaći, zaključati ili izbrisati podatke s uređaja koristeći funkciju “Find My Device”.

Inače, naziv Google Wallet nije nov, usluga s tim nazivom postojala je do 2018. godine kad je spojena s Android Payom u Google Pay. Više informacija o novom Google Walletu može se vidjeti u donjem videu.

Izvor: rep.hr

Pročitajte također i…